Lanseres i 26.september 2024

Marta debuterer som barnebokforfatter i høst med "Krussedullehår" – en barnebok om annerledeshet og aksept

 Denne høsten debuterer Marta, en 34 år gammel doktorgradsstipendiat i kulturstudier ved Universitetet i Oslo, som barnebokforfatter med "Krussedullehår". Boken er illustrert av Malin Fjellvoll Andreassen fra Bodø og utforsker temaet annerledeshet på en sensitiv og original måte.

Marta har alltid hatt en forkjærlighet for skriving, og hennes interesse for kultur ble vekket tidlig i livet. Hun vokste opp i land som Zambia, Pakistan, Sør-Afrika, Zimbabwe og Tanzania, i tillegg til bydelen Grefsen i Oslo, hvor hun ble eksponert for et bredt spekter av kulturer. Med en far fra Tanzania og en barndom fylt med reiser, fikk Marta tidlig forståelse for forskjellige måter å leve og uttrykke seg på. Denne kulturelle bakgrunnen har ført henne til studier i kulturfag ved Universitetet i Oslo.

Ved siden av sitt akademiske virke har Marta jobbet som programleder og manusforfatter for barne-TV-programmet "Klar Ferdig Gå" på NRK. Denne rollen vekket hennes interesse for barnekultur og motiverte henne til å skape innhold som speiler barns realiteter og utfordringer.

"Krussedullehår" forteller historien om Ellie, en liten jente som føler seg annerledes i barnehagen på grunn av sitt krøllete, svarte hår som står i kontrast til de andre barnas glatte hår. Boken tar for seg hendelser som Lucia-feiringen og skidager, hvor Ellies hår fører til reaksjoner og kommentarer fra de andre barna, og utforsker på en tilgjengelig måte for små lesere hvordan det er å være annerledes.

Marta deler at hennes egen barndomsfølelse av å være annerledes, spesielt på grunn av hennes hår, var en viktig inspirasjon for "Krussedullehår". På 90-tallet, da hun selv var barn, fantes det få barnebøker som representerte barn som henne. Hun ønsker å bidra til større mangfold i barnebøker og gi barn verktøy til å håndtere følelser av annerledeshet.

Registrer deg for vårt nyhetsbrev. Vi vil sende deg en e-post når forhåndssalget starter.